15-04-2008, 08:11 PM
Gece karanlıkta gördüğü gölgeye aşık olmuştu , peşi sıra koşmuştu… ama o her koştuğuna gölge’de onunde kaçıp gidiyordu…
Devamli uzaklaşıyordu…
Onu yakalamak için daha hızlı koşmaya başladı…
Güneş yavaştan kendini göstermeye başlamıştı , fakat genç hala yetişememişti gölgeye!
. Ve birden kaybediverdi onu , güneş doğmuş ve gölgesi yok olmuş gidivermişti , aynı gökkuşağı gibi , aynı yağmur gibi…
Her gece gölgesini kovalamak coçukta bilinmez bir arzu , istek haline gelmişti…
Birgün mutlaka yakalayacak , ona sarılacaktı…
Her gece binbir telaşla çıkıp dışarıya koşuyordu asla yetişemeyeceğini bildiği gölgesinin peşinden…
. Yani bir tutkuya tutulmuştu , gerçekleşmeyeceğini bile bile…
Gölgesine vurulmuştu , güneş doğana kadar onunla olacak gün boyu acısını bırakacak…
Ve içinden bir kaç sözcük geçti… Peşinden gittiği ama ulaşamadığı gölge’ye…
Sen gölge’ydin ben küçükken dikkatlice süzdüğüm , ama hiç ulaşamadığım birgün sana ulaşmak istedim ömrüm boyunca, ama olmadı , ulaşamadım dedi….
Sevgiydi gölge….
Ulaştıkca kaybedilen , kaybettikçe aranılan…
Sonsuzluğa dair…
Devamli uzaklaşıyordu…
Onu yakalamak için daha hızlı koşmaya başladı…
Güneş yavaştan kendini göstermeye başlamıştı , fakat genç hala yetişememişti gölgeye!
. Ve birden kaybediverdi onu , güneş doğmuş ve gölgesi yok olmuş gidivermişti , aynı gökkuşağı gibi , aynı yağmur gibi…
Her gece gölgesini kovalamak coçukta bilinmez bir arzu , istek haline gelmişti…
Birgün mutlaka yakalayacak , ona sarılacaktı…
Her gece binbir telaşla çıkıp dışarıya koşuyordu asla yetişemeyeceğini bildiği gölgesinin peşinden…
. Yani bir tutkuya tutulmuştu , gerçekleşmeyeceğini bile bile…
Gölgesine vurulmuştu , güneş doğana kadar onunla olacak gün boyu acısını bırakacak…
Ve içinden bir kaç sözcük geçti… Peşinden gittiği ama ulaşamadığı gölge’ye…
Sen gölge’ydin ben küçükken dikkatlice süzdüğüm , ama hiç ulaşamadığım birgün sana ulaşmak istedim ömrüm boyunca, ama olmadı , ulaşamadım dedi….
Sevgiydi gölge….
Ulaştıkca kaybedilen , kaybettikçe aranılan…
Sonsuzluğa dair…